La Vermut

La Vermut komt uit het kleine familiebedrijf van Carlos Cordoba in Granada. De vermout wordt bereid op basis van wijn uit Jerez en Pedro Ximenez. Deze edele witte druiven gaan samen in de pers en de wijn fermenteert op staal. Daarna worden kruiden en specerijen toegevoegd die zorgen voor de moderne, strakke, elegante smaak. Ook voegt Carlos wat rode wijn toe, Denk aan een kwaliteit vergelijkbaar met een goede Rioja of Ribera. Deze rode wijn geeft de warme, sprankelende kleur aan La Vermut.

Wanneer alle ingrediënten samen zijn gebracht, begint de  rijping. Die vindt plaats in eikenhouten vaten en duurt maar liefst 14 maanden. In deze maanden ontwikkelt zich de diepte in de smaak en ontstaat de aangename hint van kaneel en vanille die u proeft in La Vermut. Daarna wordt de vermout gelagerd in stalen vaten, gebotteld en verzonden naar Nederland.

La Vermut is geen “versterkte” vermouth en heeft niet meer dan 14,8 % alcohol. Daarom mag deze vermout ook worden verkocht en geschonken in zaken zonder drankvergunning.

Fles 0,75 l met kurk. Per doos van 6 flessen.

Vermouth is een drank voor elk uur en voor alle gelegenheden. La Vermut is heerlijk op het terras en ook bij de open haard. Men drinkt de puur vermout als verrassend aperitief, om vijf uur met een olijfje, maar ook als digestief of als begeleiding bij een kaasplankje.

Als ideale cocktaildrank zijn de mogelijkheden eindeloos. Daarnaast biedt deze vermout tal van toepassingen in de culinaire keuken.